Stejným způsobem budou chutnat skvěle i kuřecí plátky. Houby můžete použít v sezoně i lesní.
Ingredience: 4 porce
● 4 filety z okouna nebo halibuta
● hrst žampionů
● 1 svazek zeleného chřestu
● hrubá sůl
● pepř
● 4 snítky kopru
● 4 lžíce oleje
● 1 lžíce másla
● 100 ml bílého vína
● špetka drceného kmínu
● snítka kopru na dozdobení
Postup:
Ryby osolte, opepřete a posypte kmínem. Z chřestu odřízněte tvrdé konce. Houby nakrájejte na plátky. V pánvi nechte rozpustit máslo a přidejte olej.
Na směsi opečte houby a po chvíli přidejte chřest. Vše pak v pánvi nahrňte na stranu a přidejte ryby. Opečte je z obou stran. Podlejte trochou vína, nechte ho odpařit a pak stáhněte pánev z ohně. Pokrm podávejte s rýží.
Příprava: 50 min
Cena za 1 porci: 50 Kč