Hodí se jako příloha k masu nebo jako samostatné jídlo. Už jste někdy vyzkoušeli kukuřičnou kaši?
Suroviny:
750 ml vody
200 g instantní polenty
40 g nastrouhaného sýru grana padano
2 lžíce másla
sůl
hrst řeřichy
2 hrsti sušených hub nebo žampionů
2 stroužky česneku
olivový olej
1 lžíce citronové šťávy
Postup:
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Následně do ní nasypejte polentu a vařte dle návodu na obalu. V pánvi rozehřejte olej s trochou másla a houby orestujte.
Přidejte do pánve prolisovaný česnek, sůl a pepř. Do připravené polenty vmíchejte orestované houby a přidejte i hobliny sýru grana padano. Pokrm zasypejte řeřichou ochucenou citronovou šťávou.
Náš tip
Kukuřičnou polentu s houbami můžete ještě na chvíli zapéct v troubě.