Kuřecí křidélka jsou jednoduchá a chutná, to ví i tato krásná americká herečka. Vyzkoušejte třeba lehce pikantní marinádu s medem. Její chuť si zamilujete i vy.
Potřebujete:
✿ 0,5 kg kuřecích křídel
✿ 1–2 stroužky česneku
✿ 2 lžičky oleje
✿ 1 lžičku soli
✿ 6 lžic medu
✿ 4 lžíce sójové omáčky
✿ ½ lžičky chilli koření
✿ ½ lžičky mleté sladké papriky
✿ ½ lžičky mletého pepře
✿ 4 lžíce worchesterské omáčky
1. Nejdřív si připravte marinádu. V míse smíchejte olej, sójovou omáčku, worchesterskou omáčku, med, chilli koření, mletý pepř, mletou sladkou papriku, prolisovaný česnek a sůl.
2. Křídla omyjte a osušte. V každém kloubu je trochu nalomte a kůži nařízněte, abyste je mohli narovnat do plochého tvaru. Pak je v míse obalte v marinádě a nechte marinovat 24 hodin.
3. Naskládejte je do pekáčku, přelijte marinádou, přikryjte alobalem a pečte při 150 °C asi 45 minut. Pak pekáček odkryjte a nechte ještě 15 minut při vyšší teplotě dopéct, aby se vytvořila kůrka. Podávejte s různými dipy, zeleninou, případně s hranolky.