Variace na pekingskou kachnu, kterou znáte z čínských bister, si připravíme s menšími obměnami.
Suroviny:
1–2 kachní prsa
4 lžíce medu
2 lžíce sójové omáčky
1 balení vaječných nudlí
sůl, pepř
rostlinný olej
2 lžíce rybí omáčky
1 lžíce jablečného octa
2 lžíce sladkokyselé omáčky
Postup:
Vaječné nudle připravte dle návodu na obalu. Kachní prsa osolte a opepřete. V misce smíchejte sójovou omáčku s medem, trochou pepře a sladkokyselou omáčkou. Marinádou prsa potřete a na rostlinném oleji je orestujte.
Pokud chcete prsa více propečená, dejte je dopéct na 10 minut do trouby na 180 °C. Nudle promíchejte s trochou rybí omáčky a jablečným octem. Na ně naservírujte opečená kachní prsa lehce zakápnutá sójovou a sladkokyselou omáčkou.
Máte-li doma například nakládaný zázvor, můžete ho do pokrmu rovněž přidat. Stejně jako například sezamová semínka. Obojí pokrm skvěle oživí.