Francouzi kachní prsa milují. Nejraději je připravují středně propečená.
Suroviny:
2–4 kachní prsa
1 lžíce vepřového sádla
sůl, pepř
čerstvý rozmarýn
med
kajenský pepř
červené víno
1 lžíce brusinkové marmelády
Postup:
Kůži na kachních prsou nařízněte do tvaru mřížky. Maso osolte a opepřete. V pánvi rozpusťte sádlo a kachní prsa orestujte z obou stran. Maso přendejte ho do pekáčku, přelijte ho výpekem a přidejte dvě větvičky rozmarýnu. Pečte 10 minut na 180 °C.
Mezitím do téže pánve nalijte 3 dcl červeného vína a přiveďte ho k varu. Do vína zamíchejte jednu lžíci medu, jednu lžíci brusinkové marmelády, trochu soli, klasického a kajenského pepře. Prsíčka nakrájejte na plátky a přelijte hotovou omáčkou.