Zkuste do směsi přidat místo sýru najemno nastrouhanou cuketu, která dodá řízkům lahodnou šťavnatost.
Ingredience: 4 porce
600 g mletého masa mix
1 lžíce nasekané petrželky
100 g nastrouhaného eidamu
1 vejce
sůl
pepř
Na dohotovení:
2 vejce
strouhanka
hladká mouka
olej na smažení
Postup:
Do mísy dejte maso, přidejte sýr, vejce, nadrobno nasekanou petrželku, sůl a pepř. Důkladně vše propracujte. Směs nechte asi 20 minut odpočinout a poté z ní tvarujte placky.
Do misek dejte mouku, do další prošlehaná vejce a nakonec strouhanku. Placky obalujte nejdřív v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance. Holandské řízky smažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 50 Kč