Nejlépe chutná s čerstvě opečeným chlebem, rýží nebo mexickou tortillou.
Suroviny:
250 g hovězího mletého masa
1 velká cibule
150 g konzervovaných červených fazolí
150 g konzervované kukuřice
300 g konzervovaných rajčat
2 čerstvé chilli papričky
2 kostičky hořké čokolády
hrst strouhaného čedaru
sůl, pepř
olej na restování
Postup:
V hlubší pánvi nebo hrnci si rozpalte olej a orestujte na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte mleté maso, sůl, pepř a nakrájenou chilli papričku.
Vyčkejte pět minut a přidejte do hrnce fazole a kukuřici. Míchejte dalších pět minut. Nyní přidejte protlak a dochuťte dle potřeby. Duste pod pokličkou deset minut. Nakonec přidejte kousek čokolády. Servírujte s nastrouhaným sýrem.