Velká lahůdka, která nedá moc práce. Žampiony můžete použít i z plechovky.
Potřebujete:
✿ 800 g kuřecích prsou
✿ 250 ml kuřecího vývaru
✿ 200 ml smetany ke šlehání
✿ 150 g žampionů
✿ 1 cibuli
✿ 2 lžíce oleje
✿ 1 lžíci másla
✿ sůl, pepř
1. Kuřecí prsa podélně rozkrojte, lehce naklepejte a z obou stran osolte a opepřete. Cibuli nasekejte nadrobno, žampiony na plátky. Kuřecí maso nejprve opečte na oleji z obou stran dozlatova a následně dejte do zapékací mísy.
2. Do výpeku přidejte máslo, orestujte žampiony, osolte, přidejte cibuli, zmírněte plamen a nechte zesklovatět. Takto připravenou směs navrstvěte na maso a zalijte smetanou.
3. Dejte zapéct do trouby při 220 °C asi 25–30 minut, až smetana zhoustne. Podávejte posypané bylinkami, s opečenými brambory a zeleninovým salátem.