Noky jsou druhem těstovin, ačkoli to tak nemusí vypadat. Jsou oblíbenou přílohou ke smetanovým omáčkám, ale i skvělým doplňkem k uzeninám.
Ingredience:
1 balení noků
150 g anglické slaniny
100 g vaší oblíbené klobásky (může být i pikantní)
1 svazek jarní cibulky
1 čerstvá chilli paprička
1 stroužek česneku
olivový olej
sůl, pepř
Postup:
Na rozpálenou pánev rozprostřete na kostky nakrájenou slaninu. Olej prozatím nedávejte, slanina pustí výpek. Na něm si zhruba po dvou minutách, kdy se slaninka smaží, orestujte i na tenké plátky nakrájenou klobásku.
Ke slanině a klobásce přidejte pokrájenou chilli papričku. Noky si připravte dle návodu na obalu. Nyní si do pánve prolisujte jeden stroužek česneku. Jakmile budou noky hotové, přidejte je do pánve a restujte po dobu zhruba pěti až sedmi minut.
Nakonec k pokrmu přidejte najemno nasekanou jarní cibulku, případně můžete použít jinou bylinku. Pokrm lehce zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete podle chuti.