Začněte hned ráno vydatnou snídaní. Ovesná kaše vám dodá energii na celé dopoledne.
Potřebujete:
✿ 100 g mletých ovesných vloček
✿ 1 jablko
✿ 1 hrušku
✿ 1 hrnek mléka
✿ menší hrst vlašských nebo lískových ořechů
✿ špetku skořice
✿ hvězdičku badyánu
✿ 1 hřebíček
✿ 1 lžičku medu
1. Mléko nalijte do malého kastrolu, přimíchejte ovesné vločky a špetku skořice. Přiveďte k varu a povařte asi 3 minuty na hustou kaši. Poté sundejte z plotny.
2. Jablko a hrušku zbavte jádřince, nakrájejte je na malé kousky (trochu si dejte stranou a nakrájejte na tenké plátky) a přidejte badyán a hřebíček. Zalijte troškou vody a poduste doměkka. Koření vyjměte.
3. Ovesnou kaši přendejte do misek a přimíchejte kousky ovoce a sekané oříšky a zakápněte medem. Ozdobte plátky hrušky či jablka, případně oříšky, rozinkami, sušenými brusinkami či kandovaným ovocem.