Suroviny:
2 kukuřice
3 lžíce oleje
1 lžička sušeného česneku
sladká chilli omáčka
sůl
4 tenké plátky másla
Na podávání:
máslo + 1 stroužek česneku
nebo máslo + bylinky (bazalka, petrželka, pažitka aj.)
Postup:
Olej smíchejte se solí a česnekem. Nachystejte si alobal, buď hrubší grilovací, nebo obyčejný ve třech vrstvách.
Kukuřici omyjte, osušte utěrkou, potřete ochuceným olejem a zakápněte lehce chilli. Na každou položte plátek másla a zabalte do alobalu. Pečte na 180–200 °C 45–55 minut, podle velikosti klasů.
Máslo utřete s česnekem nebo bylinkami a položte na horký klas. Vše případně podle chuti osolte a podávejte.
Tip!
Ideální je čerstvá kukuřice, ale použít můžete i zmraženou. Jen ji musíte nechat rozmrazit pozvolna.