V této vegetariánské verzi supluje bílkovinu zelená čočka a cizrna, která chuťově doplňuje rajčata i brambory s řapíkatým celerem.
Klidně uvařte toto jídlo z dvojnásobné dávky, určitě si nikdo nebude stěžovat ani druhý den, kdy se skvěle rozleží.
Ingredience: 4 porce
● 300 g brambor
● 3 řapíkaté celery (200 g)
● 2 stroužky česneku
● 1 menší cibule
● 2 lžíce olivového oleje (extra virgin)
● 2 ks bobkového listu
● 140 g zelené čočky
● 400 g krájených rajčat
● 400 g předvařené cizrny
● 350 ml vody
● 1 hrst hladkolisté petržele
● sůl
● pepř
Postup:
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na menší plátky. Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Ve velkém hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a bobkové listy a opékejte 2 min na středním stupni.
Přidejte brambory, celer a česnek, promíchejte a restujte 4 min. Přimíchejte zelenou čočku, rajčata a cizrnu, zalijte vodou, přiklopte a nechte vařit asi 25 min, až čočka změkne. Dochuťte solí a pepřem a posypte nadrobno nasekanou petrželkou.
Příprava: 50 min
Cena za porci: 25 Kč