Husa pustí při pečení spoustu sádla. V průběhu pečení ho bez ostychu odebírejte. Bude se pak hodit při jiném pečení v kuchyni nebo pro přípravu domácích paštik, ale chutná skvěle i namazané na chleba.
Ingredience: na 8 až 10 porcí
● 1 celá husa
● 1 lžíce kmínu
● 3 jablka
● sůl
● pepř
Postup:
Husu opláchněte a osušte. Pak ji osolte a okmínujte, a to i zevnitř. Na bocích ji na několika místech propíchněte vidličkou, aby mohl při pečení lépe odtékat tuk. Pečte ji zhruba hodinku při teplotě 180 °C.
Pak ji přiklopte, teplotu stáhněte na 160 °C a pečte další 3 hodiny. Poté ji opět odklopte. Přidejte pokrájená jablka. Následně husu pečte ještě další hodinku odkrytou při teplotě 180 °C.
Příprava: 5 hod
Cena za 1 porci: 60 Kč