Je pálivé, ale neskutečně dobré. Podávejte ho s bílou rýží.
Suroviny:
2 kuřecí prsa
2 lžíce zelené kari pasty
3 cm zázvoru
snítka citronové trávy
200 ml kokosového mléka
1 lžíce rybí omáčky
sůl, pepř
1 zelená paprika
1 menší lilek
bazalka na ozdobu
rostlinný olej
3 větší žampiony
1 čerstvá chilli paprička
Postup:
Kuře nakrájejte na tenké proužky, osolte a opepřete a krátce na oleji orestujte. Lilek, žampiony a papriku nakrájejte také na tenké plátky. Na oleji orestujte houby, přidejte lilek a nakonec po pár minutách i zelenou papriku.
Opékejte pět minut a pak zeleninu z pánve vyjměte. Na této pánvi pak povařte kari pastu s kokosovým mlékem. Do omáčky přidejte zázvor, citronovou trávu, rybí omáčku a chilli papričku.
Nechte probublat. Následně přidejte orestovanou zeleninu, houby a maso. Ještě dosolte a dopeřete a na závěr přidejte lístky čerstvé bazalky, které pokrm krásně provoní.