Dezert můžete při servírování ozdobit plátky citronu, citronovou kůrou nebo kopečkem šlehačky.
Potřebujete:
✿ 200 g máslových sušenek
✿ 100 g másla
Náplň:
✿ 50 g cukru krupice
✿ 500 g ricotty nebo měkkého tvarohu
✿ 2 lžíce jemné krupičky
✿ 3 žloutky
✿ 2 citrony
1. Sušenky nalámejte a rozmixujte je v robotu. Přendejte je do mísy, přidejte rozpuštěné máslo a společně prošlehejte. Dortovou formu vyložte pečicím papírem, dejte na dno sušenkovou směs a rovnoměrně ji obrácenou lžící rozetřete.
2. Ricottu nebo měkký tvaroh dejte do mísy, přidejte najemno nastrouhanou kůru z obou citronů, 3 lžíce citronové šťávy, žloutky, krupicový cukr a krupičku. Důkladně prošlehejte, až se vše spojí.
3. Vzniklou náplň vlijte do formy a dejte péct do trouby při 180 °C asi 40 minut. Až bude náplň pevná a bude se lehce odtahovat od stěn, troubu vypněte, dvířka pootevřete, nechte hodinu chladnout v troubě a pak podávejte.