Ještě stále je houbová sezona v plném proudu. Pokud nemáte to štěstí v podobě plných košíků, neváhejte použít pro tento recept kupované čerstvé žampiony.
Ingredience: 4 porce
● 1 balení oblíbených těstovin
● 2 stroužky česneku
● 1 lžíce lístků rozmarýnu
● hrst lesních hub
● 100 g anglické slaniny
● 1 cibule
● špetka drceného kmínu
● olej
● strouhaný parmazán
● petrželka na dozdobení
Postup:
Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte nadrobno, slaninu na kostičky a stroužek česneku prolisujte. Na oleji opečte cibuli a po chvíli přidejte houby a slaninu. Opečte dozlatova.
Přimíchejte česnek, kmín, rozmarýn a nechte rozvonět. Směs osolte, opepřete a stáhněte z ohně. Těstoviny uvařte podle návodu. Vmíchejte je do pánve s houbami. Hotový pokrm podávejte posypaný parmazánem.
Příprava: 40 min
Cena za porci 40 Kč