Jednoduchý koláč s hruškami vás překvapí svou jemností a nadýchaností.
Potřebujete:
✿ 3 měkké hrušky
✿ 90 g másla
✿ 3 vejce
✿ 150 g cukru krupice
✿ 150 g hladké mouky
✿ 1 lžičku kypřicího prášku
✿ 30 g kukuřičného škrobu
✿ špetku soli
✿ moučkový cukr
1. Hrušky omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky. Vejce s cukrem utřete do světlé nadýchané směsi. Mouku prosejte s práškem do pečiva a škrobem, pak ji přimíchejte k vejcím s cukrem a s rozpuštěným máslem a vypracujte hladké těsto.
2. Dortovou formu o průměru asi 24 cm vyložte pečicím papírem. Vlijte do ní těsto a poklaďte plátky hrušek. Vložte do trouby a pečte při 180 °C cca 30 minut.
3. Koláč nechte vychladnout, poprašte ho cukrem a podávejte. Můžete nakonec dozdobit i šlehačkou.