Vyzkoušejte do kynutého těsta zralý banán, bude pak vláčné.
Ingredience: na 20 koláčků
Na těsto:
● 250 g hladké mouky
● 130 ml mléka
● ½ kostky droždí
● 40 g cukru
● 50 g másla
● 2 vejce
Na dohotovení:
● 500 g lesního ovoce
● 50 g krupicového cukru
● skořice
● 1 žloutek
● 40 g hrubé mouky
Postup:
Z mléka, droždí, cukru a mouky nechte vzejít kvásek. V míse promíchejte mouku, přidejte vejce, cukr, máslo a kvásek. Vše propracujte. Bochník těsta nechte 1 hod kynout. Rozdělte ho na 20 dílků. Vytvarujte kuličky a dejte je na plech.
Dnem skleničky je zmáčkněte a do důlku dejte ovoce. Okraje těsta potřete vejcem. V misce promíchejte cukr, skořici, máslo a mouku. Vytvořte drobenku a nasypte na koláčky. Pečte je asi 20 min.
Příprava: 120 min
Cena za porci: 15 Kč