Pro podzimní sychravé počasí je jako stvořená. Zahřeje i zasytí.
Suroviny:
150 g tygřích krevet
350 ml kokosového mléka
1 menší cibule
1 lžíce červené curry pasty
½ l hovězího nebo zeleninového vývaru
1 čerstvá chilli paprička
3 lžíce rostlinného oleje
sůl, pepř
čerstvý koriandr na ozdobu
Postup:
V hrnci orestujte na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte pokrájenou chilli papričku a krevety. Ty můžete předtím vyloupat, ale není to nutnost. Přidejte červenou curry pastu.
Zalijte vývarem a nechte pět minut povařit. Pak do vývaru vlijte kokosové mléko. Vařte dalších deset minut. Polévku dochuťte solí a pepřem dle vaší chuti. Dozdobte koriandrem.
Náš tip
Na dochucení použijte ještě trochu limetové šťávy, která zvýrazní chuť polévky.