Hledáte tip na jednoduchou večeři? Smaženou rýži máte hotovou za pár minut a skvěle si na ní pochutnáte.
Suroviny:
2 hrnky propláchnuté dlouhozrnné rýže
1 menší cibule
1 hrnek mraženého hrášku
1 větší mrkev
3 lžíce rostlinného oleje
½ limety
2 vajíčka
2 lžíce sójové omáčky
Postup:
Rýži uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Mrkev nakrájejte na malé kousky. Vpánvi si rozehřejte rostlinný olej a orestujte na kostičky nakrájenou cibulku dozlatova. Přidejte mrkev a restujte dalších pět minut.
Pak přidejte hrášek a minutu míchejte. Nyní vložte do pánve uvařenou a okapanou rýži. Přilijte do pánve ještě trochu oleje a rýži zprudka orestujte. Dochuťte rýži sójovou omáčkou a limetovou šťávou.
Smaženou rýži shrňte do jedné půlky pánve a do druhé rozklepněte všechna vejce. Počkejte půl minuty a pak vše dobře promíchejte.