Chcete-li sytější variantu, připravte ji z mletého masa. Opečte maso s cibuli, přidejte loupaná rajčata, bylinky a koření.
Ingredience: 4 porce
● 4 středně velké cukety
● 150 g sterilované kukuřice
● 100 g černých oliv
● 1 červená cibule
● 2 stroužky česneku
● olej
● 150 g nastrouhané goudy
● 1 červená paprika
● ½ lžičky drceného kmínu
● sůl, pepř
● nasekaná petrželka
Postup:
Cibuli a papriku nakrájejte nadrobno. Cukety překrojte a vydlabejte. Dužinu nakrájejte na malé kousky, česnek na plátky. Na oleji opečte cibuli. Přidejte cuketovou dužinu, papriku a opečte vše společně. Po chvíli vmíchejte kmín, plátky česneku a vše ještě opékejte.
Směs následně osolte, opepřete a vmíchejte petrželku, kukuřici a nakrájené olivy. Zapékací mísu vymažte olejem. Cukety naplňte zeleninovou směsí. Vyskládejte je do pekáčku a posypte sýrem. Vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte přibližně 30 minut.
Příprava: 60 min
Cena za porci 40 Kč