Tohle už je vaření pro pokročilé. Recept podle vyhlášeného kuchaře není úplně jednoduchý, ale určitě stojí za vaši námahu.
Ingredience: 6 porcí
● 6 ks vepřových kotlet
Marináda:
● 2 lžíce olivového oleje
● 120 ml pomerančové šťávy
● 1,2 lžíce citronové šťávy
● 1/4 lžičky pepře
● 1 lžíce cukru krupice
● 1 lžíce soli
● 2 špetky oregana
● několik kapek sójové omáčky
● 6 ml octa
● 2 stroužky rozdrceného česneku
● 1 ks nastrouhané šalotky
● 1 svazek tymiánu
● 1 svazek koriandru
● 4 ks chilli papriček
Postup:
V misce promícháme olej, šťávy, pepř, cukr, sůl, kmín, oregano, sójovou omáčku, vinný ocet, česnek, šalotku, koriandr, tymián a chilli papričky.
Vložíme maso, obalíme ho v marinádě, v zakryté míse dáme aspoň na hodinu odležet do lednice.
Asi 30 minut před pečením vytáhneme z lednice, aby maso došlo do pokojové teploty.
Rozpálíme troubu na 180 0C a na pekáči potřeném olejem kotlety pečeme zhruba 20 minut z každé strany.
Během pečení je občas potřeme marinádou. Ihned podáváme, jako přílohu můžeme zvolit hranolky nebo brambory.
Příprava: 120 min
Cena za porci: 85 Kč