Suroviny:
3 cm zázvoru
menší hrst stonků koriandru
1/4 chilli papričky
2 stroužky česneku
1 lžička červené kari pasty (není nutné )
1 lžíce rajčatové passaty
1 l zeleninového vývaru
1 limetkový list
8 hub shiitake
1/2 brokolice
1 plechovka kokosového mléka
rybí omáčka
třtinový cukr
hrst koriandru
rýžové nudle
limetka
1 lžíce slunečnicového oleje
Postup:
Pokud máte sušené houby shiitake, nechte je nejdřív odstát v misce s vodou, aby změkly. V hrnci rozehřejte lžíci oleje. Zázvor, stonky koriandru, chilli papričku a česnek nakrájejte.
Orestujte pár minut na oleji. Přidejte červenou kari pastu, passatu a restujte 3 minuty.
Zalijte zeleninovým vývarem, vhoďte dovnitř limetkový list, houby shiitake a přiveďte k varu. Brokolici nakrájejte na plátky a přidejte do vývaru spolu s kokosovým mlékem. Nechte projít varem. Rýžové nudle uvařte dle návodu.
Polévku stáhněte z plamene a ochutnejte. Podle potřeby dochuťte rybí omáčkou (náhrada soli ), třtinovým cukrem a šťávou z limetky. Polévku servírujte s uvařenými rýžovými nudlemi, nasekaným koriandrem a měsíčkem limetky.