Opravdu nenáročná lahůdka, kterou si zamilujete. Předností receptu je, že si ho můžete lehce upravit podle své momentální chuti – hermelín se dá péct vcelku, ale dá se také naplnit uzeninou.
Ingredience: 4 porce
● 8 lžic olivového oleje
● 4 hermelíny
● 2 středně velké cibule
● brusinky
Postup:
Z pečicího papíru uděláme misku. Hermelín na něj položíme vcelku.
Cibuli nakrájíme na co nejtenčí kroužky. Na pečicí papír dáme olej a položíme do něj hermelín. Na něj položíme cibuli.
Hermelín mírně osolíme a opepříme a zabalíme do pečicího papíru.
Hermelín pečeme asi 25 min v troubě předehřáté na 180–200 °C. Ihned podáváme.
Podáváme s čerstvým pečivem či bramborem. Dozdobíme brusinkami.
Tip: Do hermelínu ničím nepíchejte, protože by vám ho polovina vytekla. Počkejte, až bude lehce dozlatova, a krájejte ho až na talíři.
Příprava: 30 min
Cena: 40 Kč