Tuhle lehkou večeři si určitě oblíbíte. Vůně, a hlavně delikátní chutě italské kuchyně vás dostanou. Výhodou našeho receptu je, že je opravdu rychlý.
Ingredience: 4 porce
● 500 g těstovin penne
● 4 stroužky česneku
● 3 cibule
● 10 lžic olivového oleje
● 12–16 sušených cherry rajčat v oleji
● bazalka
● parmezán
● sůl
● pepř
Postup:
Těstoviny, v optimálním případě penne, připravíme podle návodu v osolené vodě.
Na pánvi na olivovém oleji osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata v oleji, nasekaný česnek a bazalku. Promícháme a krátce osmahneme.
Přidáme hotové těstoviny a vše důkladně promícháme. Na talíři dochutíme parmezánem.
Tip: Pokud si chcete vychutnat pravé italské těstoviny, vařte je pouze na skus, aby nebyly příliš měkké. Jak se říka al dente.
Příprava: 15 min
Cena: 60 Kč