Osvědčená klasika trochu jinak. Nezklame a spolehlivě zasytí. Výhodou tohoto receptu je, že je velmi variabilní. Nemějte tedy žádný ostych před improvizací. Na této rychlé večeři si určitě pochutnáte.
Ingredience: 4 porce
● 8 vajec
● 8 rohlíků
● 16 plátků šunkového salámu
● petrželka
● olej
● strouhaný sýr
● sůl ● pepř
● čerstvá zelenina na obložení
Postup:
Rohlíky pokrájíme na silnější kolečka, na pánvi rozehřejeme olej. Kolečka z rohlíku osmahneme a zasypeme je salámem pokrájeným na drobné nudličky.
V troše mléka rozšleháme vejce, mírně osolíme a opepříme, přidáme nadrobno posekanou petrželku, z níž si trochu odložíme stranou, a vše nalijeme na housky.
Opečenou omeletu překlopíme na talíř, posypeme sýrem a ještě trochou petrželky. Můžeme obložit nakrájenou okurkou, rajčetem nebo jinou zeleninou, kterou máme doma. Podáváme s čerstvým pečivem, osmahnutou bagetkou apod.
Příprava: 20 min
Cena: 50 Kč