Tato výtečná indická specialita vás naprosto nadchne. Její příprava je navíc jednoduchá.
Na marinádu:
500 g kuřecích prsou
1 kelímek bílého jogurtu
1 lžička zázvoru
1 stroužek česneku
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžíce koření tandoori masala
Na omáčku:
1 lžíce oleje
1 cibule
2 rajčata
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička kurkumy
1 lžička zázvoru
1 stroužek česneku
1 lžička kari koření
1 skořice
2 badyány
1 smetana ke šlehání
1 plechovka rajčat
sůl, cukr, chilli paprička
koriandr
Postup:
Maso si nakrájejte na kostky a smíchejte všechny uvedené přísady na marinádu a maso do ní naložte. Marinujte nejlépe přes celou noc.
Na rozpáleném oleji si osmažte nakrájenou cibuli, nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek, kmín, kurkumu a kari. Přidejte nakrájená čerstvá rajčata, skořici, badyán a plechovku rajčat, sůl a smetanu.
Vařte 15 minut a dochuťte krupicovým cukrem a čerstvým či sušeným chilli. Na plech vyložený pečicím papírem si vyskládejte kousky masa a pečte na 250 °C 8 až 10 minut.
Hotové maso, včetně šťávy, které pustilo, přidejte do připravené směsi a ještě 3 až 5 minut pod pokličkou povařte. Kuře tikka masala servírujte s bílou rýží basmati a posypané nakrájeným čerstvým koriandrem.
Náš tip
Jako druhou přílohu může zvolit i indický chléb naan, který nejlépe chutná teplý, osolený a jemně potřený česnekem.