Arašídovou omáčku milují lidé především v Indonésii. Ještě nikdy jste ji neochutnali? Nyní máte šanci.
Suroviny:
400 g rýžových nudlí
500 g kuřecích prsou
4 lžíce arašídového másla
4 lžíce sójové omáčky
1 lžíce medu
1 lžíce sezamu
1 jarní cibulka
½ lžíce zázvoru
sůl, pepř, chilli
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce octa
limetková šťáva
Postup:
Rýžové nudle si uvařte podle návodu na obalu. V hrnci rozmíchejte arašídové máslo s octem, sójovkou, medem, zázvorem, chilli a prolisovaným česnekem a 5 minut nechte omáčku probublávat.
Mezitím si orestujte maso na lžíci olivového oleje, osolte ho a opepřete. Nudle smíchejte s kuřecím masem a omáčkou. Posypejte sezamem, cibulkou a pokapejte limetou.
Náš tip
Pro ještě lepší a křupavější chuť si do pokrmu krátce orestujte na pánvi hrst nebo dvě loupaných arašídů a přidejte je do pokrmu.