Kdo by neznal kung-pao? Uvařit si ho můžete i doma, je to snadné.
Suroviny:
400 g kuřecích prsou
5 plátků zázvoru
1 lžíce škrobové moučky
3 jarní cibulky
1 paprika
1 stroužek česneku
2 lžíce rýžového vína
4 lžíce tmavé sójové omáčky
3 lžíce světlé sójové omáčky
hrst arašídů
sůl, cukr
2 chilli papričky
3 lžíce oleje
Postup:
Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky. V misce si smíchejte půlku z obou sójovek, 1 lžíci vína, škrob, trochu soli a dvě až tři lžíce vody. Naložte maso do marinády a nechte dvě hodiny odpočívat.
V pánvi si rozpalte olej a maso orestujte, pak ho z pánve vyjměte a místo něj přidejte chilli papričky, nakrájenou papriku, česnek a zázvor a také jarní cibulku.
Povařte 5 minut, pak do pánve vraťte i maso. Přidejte zbytek sójovky a vína a arašídy. Podávejte s rýží.