Pro zasycení i zahřátí po návratu z mrazivého výletu úplně ideální.
Ingredience: 4 porce
1 lžíce másla
1 cibule
1 stroužek česneku
2 brambory
3 žampiony
1 mrkev
1 kořenová petržel
5 středně velkých rajčat
hrnek červené čočky
zeleninový vývar
petrželka
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
petrželka
sůl
pepř
Postup:
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm nasekanou cibuli. Když zavoní, přidáme nasekaný česnek, na kostky pokrájené brambory a vše zprudka orestujeme.
Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme petrželku, saturejku, bobkový list a nové koření.
Do polévky přidáme na kostičky pokrájenou mrkev, petržel, žampiony a pozvolna vaříme.
Když je zelenina poloměkká, tak přisypeme čočku a nasekaná rajčata, která jsme předtím spařili horkou vodou a zbavili slupky. Polévku pozvolna vaříme do změknutí všech surovin. Podáváme horké.
Doba přípravy: 60 min
Cena: 35 Kč