Ingredience: 4 porce
● 2 ks velkých brambor
● 2 mrkve ● 8 ředkviček
● 4 lžíce másla
● 4 porce rybích filetů
● 2 stroužky česneku
● 2 hrsti špenátu
● ½ hrnku smetany
● mletý muškátový oříšek
● sůl ● pepř
Postup:
Troubu rozehřejte na teplotu 190 °C. Brambory i mrkve oloupejte a vařte v osolené vodě 8 min. Poté je nahrubo nastrouhejte. Ředkvičky omyjte, osušte a nastrouhejte je k bramborám s mrkví.
Velkou zapékací misku (nebo čtyři malé) vytřete asi 2 lžícemi másla a na dno naskládejte filé. Osolte ho a opepřete. Rybu posypte česnekem nakrájeným na plátky a špenátem, který jste předem v cedníku prolili vroucí vodou, a opět trochu osolte. Na špenát rozložte kousky másla.
Nastrouhanou zeleninu promíchejte se zbylým máslem, smetanou a muškátem, maličko osolte a opepřete. Směsí překryjte filé se špenátem a pečte v troubě 35 min.
Příprava: 60 min
Cena: 90 Kč