Můžete si ji připravit s kuřecím i vepřovým masem nebo s mořskými plody, ale základ je vždycky stejný.
Ingredience:
300 g kulatozrnné rýže
5 krevet
10 slávek
3 dcl bílého vína
3 dcl kuřecího vývaru
3 nakládané pečené papriky
2 rajčata
2 hrsti hrášku
3 stroužky česneku
1 cibule
1 červená paprika
4 lžíce olivového oleje
tymián
sůl a pepř
citronová šťáva
Ingredience:
Na olivovém oleji si krátce osmahněte nadrobno nakrájený česnek. Na druhé pánvi si na oleji orestujte krevety.
Do pánve s osmahnutým česnekem přidejte cibuli, tymián, oloupaná rajčata, hrášek bílé víno a nakrájené pečené i čerstvé papriky. Zamíchejte.
Přisypejte rýži a přilijte kuřecím vývarem. Vařte zhruba pět až sedm minut. Teď do pánve vložte krevety a přidejte také slávky.
Jakmile se slávky otevřou, paella je hotová. Můžet ji ještě dochutit solí a pepřem a také citronovou šťávou.
Náš tip:
Do paelly klidně přidejte i zelené fazolové lusky nebo bílé fazole.