Je v něm trochu Skotska a trochu Indie. Kdo má rád uzené ryby, tomu jistě bude salát chutnat.
Ingredience:
1 ks uzené makrely
200 g rýže
100 g mraženého hrášku
2 vejce
0,5 l zeleninového vývaru
1 lžíce hořčičných semínek
špetka mleté kurkumy
kari koření
1/2 lžičky zázvoru
1 cibule
1 chilli paprička
šťáva z limetky
Postup:
V pánvi si rozehřejte olej a opečte cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte chilli, zázvor, kari koření, kurkumu a hořčičná semínka.
Pak na pánev přidejte rýži a vývar. Přiveďte k varu a vařte 15 minut. Uvařte si vejce natvrdo.
Nakonec přidejte do pánve hrášek. Servírujte s natrhanou makrelou a rozkrájeným vejcem. Pokapejte trochou limetové šťávy.
Náš tip:
Místo makrely můžete použít jakoukoli jinou uzenou rybu, například tresku, nebo lososa.