Vejce vařená natvrdo podáváme s různými přílohami, rozpůlená plníme nebo obkládáme, při jejich přípravě používáme pomazánky, saláty i pěny. Jsou proto velmi vděčnou variantou ultra rychlého pohoštění, po kterém se obvykle jenom zapráší.
Ingredience (na 20 ks):
● 10 vajec
● 4 lžíce plnotučné hořčice
● 100 g šunkového salámu vcelku
● sůl ● pepř
Na ozdobu:
● vlašské ořechy
● cherry rajčata
● paprika
● strouhaný sýr (podle chuti)
Postup:
Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Rozpůlíme je, do připravené misky vyndáme žloutky a spodní část vejce seřízneme narovno (zabráníme tím tomu, aby na misce klouzala).
Šunkový salám nastrouháme nadrobno (dobré je ho dát na asi 20 minut do mrazáku, lépe se pak strouhá).
Ze žloutků, hořčice, salámu, soli a pepře umícháme hladkou pomazánku. Vejce naskládané na misce plníme cukrářským pytlíkem připravenou směsí. Zdobíme dle chuti.
Příprava: 90 min
Cena: 60 Kč