Bruschetta (čtěte brusketa) je zapečený či opečený chléb, na kterém nesmějí chybět rajčata, olivový olej a bazalka. Italové ji zbožňují.
Suroviny:
1 čerstvá bílá bageta
3 velká rajčata
3 lžíce olivového oleje
1 balení mozzarelly
2 stroužky česneku
1 lžička sušené bazalky
pár lístků čerstvé bazalky
Postup:
Nejprve si rozehřejte troubu na 200 °C. Pak si omyjte a nakrájejte na kostičky rajčata a promíchejte je s olivovým olejem. Přidejte sušenou bazalku. Podle chuti rajčatovou salsu dochuťte solí a pepřem.
Každý plátek bagety potřete česnekem a naneste na něj rajčatovou směs. Chlebíčky vyskládejte na plech a pokapejte kvalitním olivovým olejem. Dejte na deset minut zapéct do trouby.
Jakmile chlebíčky z trouby vytáhnete, nechte je chvilku vychladnout a dozdobte čerstvou bazalkou.