Jen prsa orestujete a máte hotovo. Kachní prsa budou krásně šťavnatá. Skvěle se doplňují s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.
Ingredience:
2 vykostěná kachní prsa i s kůží
100 ml bílého vína
200 ml zeleninového vývaru
sůl a pepř
3 snítky rozmarýnu
Postup:
Nejprve kůži několikrát lehce nařízněte, pak maso nasolte a opepřete. Rozehřejte si pánev. Do vyhřáté pánve uložte maso kůží dolů. Opékejte patnáct minut. Pak maso otočte kůží nahoru.
Opečte maso z druhé strany, tentokrát postačí pouhé dvě minuty. Z pánve slijte tuk a přidejte víno.
Po dvou minutách přilijte do pánve vývar. Vyčkejte, dokud nedostane hustší konzistenci. Nakonec do pánve vhoďte na ovonění čerstvý rozmarýn.
Náš tip:
Maso můžete servírovat vcelku, anebo ho pokrájet na plátky a pokapat výpekem.