Jsou zdravé, chutné a vysoce návykové. Překvapte svou rodinu něčím netradičním.
Suroviny:
300 g uzeného plátkového lososa
4 ks pšeničné tortilly
2 balení Lučiny
100 g majonézy
šťáva z jednoho citronu
hrst čerstvého nasekaného kopru
sůl a pepř
Postup:
V misce si smíchejte lučinu, majonézu, šťávu z citronu, kopr a čerstvě nadrcený pepř. Případně můžete směs dochutit trochou soli.
Na stůl si rozložte tortilly, případně je ještě můžete trochu ohřát nasucho na pánvi, a potřete je směsí. Na ni pak vyskládejte plátky lososa.
Tortilu srolujte a zabalte do alobalu. Nechteji ji v lednici odpočívat alespoň tři hodiny.
Nakonec vyjměte tortillu z lednice, vybalte ji z alobalu a opatrně nakrájejte na válečky zhruba čtyři a pět centimetrů široké.
Nakonec můžete rolky pokapat ještě čerstvou citronovou šťávou a posypat nasekaným koprem, pažitkou nebo petrželkou.
Rolky servírujeme a konzumujeme čerstvé, neboť po několika hodinách okorají.