Že houbového kubu máte na Vánoce každý rok? Ale ne každý si připravuje toho pravého, hezky na sádle, s česnekem a majoránkou.
Suroviny:
250 g velkých ječných krup
200 ml hovězího vývaru
100 g sušených hub
4 lžíce sádla
1 lžíce másla
1 lžíce sušené majoránky
sůl a kmín
2 stroučky česneku
čerstvá petrželka
Postup:
Kroupy propláchněte a uvařte v osolené vodě doměkka. Sušené houby zalijte horkou vodou, nechte bobtnat. Nakrájejte je nadrobno, stejně jako cibuli. Česnek oloupejte a prolisujte.
Na pánvi si rozpusťte sádlo, přidejte cibuli, česnek a houby. Zalijte vývarem a duste 15 minut.
Přidejte kroupy, majoránku a máslo a ještě trochu vývaru. Kubu z pánve přendejte do zapékací misky a zapékejte, dokud nezezlátne.