Až se vám smažený kapr přejí, můžete si připravit smažené kapří hranolky s rozmarýnem.
Suroviny:
vykostěný filet z kapra
2 stroužky česneku
6 lžic slunečnicového oleje
1 hrnek hladké mouky
2 lžíce škrobové mouky
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 mletého zázvoru
Postup:
Filet si nakrájejte zhruba na dvoucentimetrové proužky. Pak kapří hranolky obalte v prolisovaném česneku, osolte ho a ope-
přete. Ideálně nechte chvíli uležet v lednici, aby maso nasálo chuť marinády.
Hladkou mouku si smíchejte se škrobovou moučkou, paprikou, mletým kmínem a zázvorem. Hranolky obalte a v oleji s větvičkami rozmarýnu osmažte dozlatova.
Něco navíc
Kapří hranolky servírujte pokapané čerstvou citronovou šťávou.