Hokkaido je jediný druh dýně, který nemusíte loupat, jí se i její slupka.
Potřebujete:
✿ 280 g hladké mouky
✿ 80 g másla
✿ 140 g cukru moučky
✿ 1 vejce
Náplň:
✿ 560 g tvarohu
✿ 150 g cukru moučky
✿ 2 lžičky vanilkového cukru
✿ 2 žloutky
✿ 1 citron
✿ 340 g dýně Hokkaido
✿ 1 pudinkový prášek
✿ šlehačku
1) Mouku promíchejte s cukrem a máslem a vypracujte těsto. Vyválejte z něj plát silný asi 0,5 cm a přeneste ho do nepřilnavé koláčové formy. Přečnívající kraje seřízněte.
2) Připravte si náplň: v míse smíchejte tvaroh, moučkový a vanilkový cukr, žloutky, citronovou kůru a šťávu, na kostky nakrájenou dýni a vanilkový pudink. Vše rozmixujte dohladka a směs vlijte na připravené těsto.
3) Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 45 minut. Hotový koláč posypejte moučkovým cukrem nebo ozdobte šlehačkou či krémem.