Tento lahodný nápoj si nejlépe užijete v horkých dnech, třeba s přáteli na zahradní oslavě.
Ingredience:
750 ml červeného vína (1 láhev)
šťáva ze 2 pomerančů
šťáva z 1 citronu
ovoce: broskve, meloun, jablka, hrušky, hroznové víno…
3 lžičky cukru krupice nebo medu
1 ks skořice
150 ml sodovky
led
1 lžíce ginu nebo brandy
višňový sirup dle chuti
Postup:
Ovoce nakrájejte na malé kousky, dejte do připraveného džbánku a přilijte červené víno. Následně přidejte cukr či med, skořici, pomerančovou a citronovou šťávu.
Promíchejte a nechte odstát cca 3 hodiny v chladničce. Pak dolijte perlivou vodou. Dejte hodně ledu a přidejte rum/brandy a višňový sirup. Vytvoříte nápoj, který je typický především pro Španělsko, kde jej popíjejí pravidelně.
Náš tip
Doporučuje se přidávat pevné ovoce, ne moc měkké. Dá se říct, že broskev je ovoce, které by v nápoji nemělo chybět. Podle chuti můžeme přidat i jiný druh ovoce.