Blýskněte se před návštěvou úžasným rybízovým koláčem se sněhem.
Příprava: 40 minut
Náročnost: **
Cena za kus: 8 Kč
Suroviny na 20 kusů
– 420 g polohrubé mouky
– 220 g cukru
– 220 g másla
– 6 žloutků
– 250 ml mléka
– 1 prášek do pečiva
– 250 g rybízu
Na sníh
– 6 bílků
– 210 g moučkového cukru
Postup
1. Máslo utřete s cukrem a vejci a vyšlehejte. Postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva a mléko. Těsto rozprostřete na plech a pečte 20 minut při 170 ºC.
2. Bílky ušlehejte s cukrem. Do sněhu zlehka vmíchejte rybíz. Směs naneste na těsto a pečte ještě při 110 ºC, dokud sníh není růžový.