Místo domácí zálivky můžete také použít již hotový francouzský dresink.
Suroviny na 1 porci:
● 1 větší jablko
● 80 g čerstvého špenátu
● 50 g sušených brusinek
● 100 g vlašských ořechů
Na dresink:
● 50 g krupicového cukru
● 80 ml vinného octa
● 80 ml extra panenského olivového oleje
● 2 lžíce plnotučné hořčice
● lžičku nemletého máku
● sůl, případně i špetka pepře
Postup:
1. Omyté, ale neoloupané jablko rozkrájíme na tenké plátky. Rozložíme je na talíř a na ně naskládáme oprané lístky čerstvého špenátu. Posypeme sušenými brusinkami a ořechy.
2. Nakonec si důkladným smícháním cukru, octa, olivového oleje, hořčice, máku a špetky soli připravíme dresink, kterým salát zalijeme. Nejlepší je lehce vychlazený z lednice s opečeným toustem.