Dopřejte si vynikající mřížkový koláč s rebarborou a jahodami.
Příprava: 45 minut + odležení
Náročnost: **
Cena za porci: 14 Kč
Suroviny na 10 porcí
Na těsto
– 230 g másla
– 260 g hladké mouky
– 15 g krupicového cukru
– špetka soli
– 120 ml studené vody
Na náplň
– 500 g rebarbory
– 150 g jahod
– 3 lžíce kukuřičného škrobu
– 1/3 hrnku cukru
– špetka soli
– ½ lžičky skořice
Postup
1. Ze surovin vypracujte těsto a dejte ho na hodinu do lednice.
2. Rebarboru a jahody nakrájejte na kousky a smíchejte s ostatními ingrediencemi.
3. Polovinu těsta rozválejte na plát a poklaďte na něj náplň. Rozválejte druhou část a rozkrájejte ji na proužky, ze kterých vytvoříte mřížku. Pečte při 210 ºC asi 30 minut.