Kukuřičná polévka potěší zejména ty, kteří mají rádi příjemně nasládlé chutě.
Suroviny na 4 porce
– 30 g másla – 1 cibule – 400 g mražené kukuřice – nastrouhaný muškátový oříšek dle chuti – 2 zeleninové bujóny – 1,3 l vody – sůl – 100 ml kokosového mléka – čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
1. V hrnci na rozehřátém másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidejte mraženou kukuřici, nastrouhaný muškátový oříšek, bujóny a vodu a vařte asi 15 minut. Podle chuti osolte.
2. Z polévky vyndejte asi na půl hrnku kukuřice v celku, a pak polévku ponorným mixérem důkladně rozmixujte a následně přepasírujte před hrubý cedník. Nakonec zjemněte kokosovým mlékem a krátce prohřejte.
3. Polévku naservírujte do misek, ozdobte kukuřicí a petrželkou.