Vychlazený ředkvičkový salát podávejte jako samostatné jídlo nebo třeba jako přílohu k masu.
Ingredience:
2 svazky ředkviček
½ salátové okurky
2 vařená vejce
2 vařené brambory
2 lžíce bílého jogurtu
sůl, čerstvě zelené bylinky
Postup:
Ředkvičky očistěte, omyjte a nakrájejte na plátky. Celou omytou neoloupanou okurku nakrájejte na kolečka.
Vařená vajíčka a brambory oloupejte a nakrájejte na kousky. Vše dejte do misky, přidejte bílý jogurt a jemně zamíchejte. Podle chuti osolte a ozdobte nasekanými zelenými bylinkami. Zkuste pažitku, bazalku, medvědí česnek, koriandr nebo mátu.
Skvělá zálivka
Zkuste i vylepšenou jogurtovou zálivku. Smíchejte lžíci majonézy, 4 lžíce jogurtu, citronovou šťávu a lžičku dijonské hořčice. Osolte, opepřete a vmíchejte do vašeho salátu.