Suroviny na 20 dílků:
● 700 g červ. fazolí
● 3 vejce
● 50 g másla
● 200 g vlašáků
● 50 g hořké čokolády (70%)
● 1 lž. medu nebo čekankového sirupu
● 3 lž. kakaa
Postup:
Fazole uvaříme a mixérem rozmixujeme na kaši. Máslo rozpustíme, ořechy umeleme, čokoládu nasekáme na kousky. Vše spojíme do těsta, které vlijeme do pekáčku na pečicí papír. Pečeme na 200 °C asi 1 hodinu. Brownies necháme vychladnout a pak nakrájíme.
Tato brownies jsou velice sytá, proto je krájíme na malé kousky. Ačkoliv neobsahují mouku ani velké množství tuku, dezert je stále kalorický a může zvýšit cukr v krvi (fazole obsahují sacharidy).
V porovnání s klasickými čokoládovými brownies nejsou fazolová brownies zdrojem jen prázdných kalorií. Proto jsou vhodná např. na svačiny či ke kávě.