Pokud ve své kuchyni preferujete drůbeží maso, neuděláte chybu s výrobkem Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy. Skvěle nahradí vepřové a hovězí maso za jeho lehčí variantu.
Je bohaté na řadu potřebných vitamínů a velmi dobře podporuje nárůst a regeneraci svalové hmoty. Je chutné, lehce stravitelné a dá se připravit na více způsobů.
Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy obsahuje 99 % kuřecího mletého masa. Mleté kuřecí maso je vhodné spíše k jemnějším pokrmům, které nejsou náročné na přípravu, ale zároveň se řadí mezi gastronomické klasiky. A navíc s ním potěšíte nejen velké ale i malé strávníky.
Masové kuličky, boloňské špagety, jemná sekaná, či karbanátky. Chuťově vyvážené, šťavnaté a především rychle na talíři.
Ingredience:
500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
3/4 hrnku strouhanky
1/2 hrnku hladké mouky
1/4 hrnku mléka
5 vajec
olej, sůl, pepř
čerstvá petrželka
1 lžíce dijonské hořčice
Postup:
Uvařte si 4 vejce natvrdo, zchlaďte a oloupejte. Kuřecí mleté maso smíchejte se strouhankou, přidejte vejce, sůl, pepř, čerstvou petrželku, dijonskou hořčici a mléko. Pečlivě promíchejte a vytvořte 4 větší placky.
Uvařená vajíčka obalte lehce v hladké mouce, aby na nich maso lépe drželo. Zabalte vajícko do masové placky a vytvořte karbanátek.
Karbanátek dejte péct tak na 200 °C přibližně 30 – 40 minut. Vaječné karbanátky můžeme také smažit na oleji v pánvi. Servírujte rozkrojené na půl s brambory nebo bramborovou kaší.