Kiwi je exotické ovoce, které je čím dál tím víc populární a dá se z něho vytvořit nespočet lahodných pokrmů. Třeba jako tahle pomazánka.
Ingredience: 600 g zeleného kiwi, 120 g zlatého kiwi, 100 ml ananasového džusu, 600 g cukru, 1 lžička citronové šťávy
Postup: Kiwi oloupejte a vykrojte zdřevnatělé konce. Ovoce rozmixujte, dejte do hrnce, přilijte ananasový džus, citronovou šťávu a za stálého míchání přiveďte k varu.
Když začne směs probublávat, přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí, pak ještě vařte zhruba 10 minut. Vytvoří-li se na marmeládě pěna, odstraňte ji. Pokud chcete, můžete nakonec přimíchat do směsi ještě rozinky, dodají jí zvláštní chuť.
Ještě horkou ji naplňte do sklenic, které důkladně uzavřete. Marmeládu sterilujte 15 minut ve vroucí vodě, jejíž teplota nesmí přesáhnout 80 stupňů.
Nechte vychladnout a máte hotovo. Pomazánka se skvěle hodí na chleba nebo jako náplň do palačinek.