Vyzkoušejte variantu masových kuliček s výbornou smetanovou omáčkou.
Příprava: 40 minut
Náročnost: ***
Cena za porci: 38 Kč
Suroviny na 4 porce
Na kuličky
– 330 g mletého hovězího
– 330 g mletého vepřového
– 1 a ½ hrnku strouhaného eidamu
– ¼ hrnku strouhaného parmezánu
– 1/3 hrnku strouhanky
– 2 stroužky česneku
– 1 vejce
– 1 lžíce mléka
– ½ lžičky sušené bazalky
– ½ lžičky sušeného oregana
– sůl, pepř
Na omáčku
– 2 hrnky plnotučného mléka
– 45 g másla
– 2 lžíce hladké mouky
– sůl
Postup
1. Smíchejte maso, parmezán, strouhanku, nadrcený česnek, vejce, mléko, bazalku, oregano, sůl a pepř. Z těsta tvořte kuličky o průměru 3 cm a pokládejte je na plech s pečicím papírem. Dejte péct při 180 ºC na 12 minut.
2. Rozpusťte máslo. Přisypte mouku, chvilku orestujte, zalijte mlékem a povařte 10 minut.
3. Kuličky přendejte do zapékací mísy. Polijte omáčkou a posypte eidamem. Pečte ještě 15 minut.